top of page

De Buisman's Jongs

Even voorstellen:

Welkom op de pagina van de Buisman’s Jongs, oftewel de jeugdafdeling van het carnaval in het Soaseler koffielaand.  De Buisman’s Jongs, in de volksmond ook wel De Jeugdraad genoemd, is opgericht in 1994 en sinds het begin is Silderhuis-Löwik onze Jeugdresidentie. We zijn in de afgelopen 24 jaar, aan de zijde van Silderhuis-Löwik, uitgegroeid tot een stabiele en zeer aantrekkelijk carnavalsbeweging.

 

De Buisman’s Jongs bestaat op dit moment uit 22 jongemannen in de leeftijdsgroep van 18 jaar t/m 24 jaar. Dit heeft een natuurlijke doorloop, zodra iemand de leeftijd van 24 heeft bereikt dient hij na het desbetreffende carnavalsjaar de Jeugdraad te verlaten. Daarvoor in de plaats komt weer vers bloed uit de leeftijdsgroep van 18 of 19 jaar.

Zoals eerder benoemd is Silderhuis-Löwik al vanaf het begin af aan onze Jeugdresidentie. Echter hebben we na 24 jaar afscheid genomen van deze residentie. Vanaf heden zijn we te vinden bij Dancing Bruins, in hartje Soasel. Hier organiseren wij ook dit jaar het openen van de Jeugdresidentie en het jeugdcarnaval, waar vele jeugdgroepen van andere carnavalsverenigingen bij aanwezig zijn.

We willen Silderhuis-Löwik in ieder geval nogmaals ontzettend bedanken voor de afgelopen 24 jaar!

Wij gaan als Jeugdraad langs vele carnavalsfeesten in de omgeving, om goed te proosten op het Heilige Feest. Daarnaast zijn wij als Jeugdraad ook heel actief in Saasveld; wij verzorgen optredens op de jaarlijkse gala-avonden en tijdens de carnavalsavond bij Dancing Bruins. Daarnaast ondersteunen wij de Buisman’s Keals waar nodig.

Jeugdbestuur

Het jeugdbestuur bestaat altijd uit vier personen die de Jeugdraad zo goed mogelijk proberen aan te sturen en te begeleiden. Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor de gehele Jeugdraad, maar ook voor het kiezen en begeleiden van de Jeugdprins en zijn Adjudant.

Leden jeugdbestuur:
Menno Hesselink/ Voorzitter
Sven Kuijer / Vorst
Bram Veldscholten / Financieel Directeur (penningmeester)
Mick Wolfkamp / Technisch Directeur (klusjesman)

  • Facebook Social Icon
Jeugdraad website.jpg
bottom of page